Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 21:16

Spośród nadesłanych prac konkursowe jury nagrodziło sześć szopek.

W tym roku różniły się one bardzo. Były zarówno okazałe jak i całkiem malutkie. Była szopka krakowska i szopka z szyszek, patyczków i mchu. Byli gliniani Trzej Królowie i zwierzęta w stajence wykonane z ekologicznych surowców. Mogliśmy też oglądać maleńką  szopkę zrobiona w szczególny sposób - najpierw powstał ręcznie malowany obrazek, który później naniesiono na drewniany krążek metoda decoupage.

Mimo tak wielu różnic jedno łączyło wszystkie szopki - zaangażowanie i wspólnie spędzony czas całych rodzin.

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszym konkursie.

Serdecznie gratulujemy nagrodzonym Rodzinom!

Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 21:12

20 grudnia uczniowie klasy 1a uczestniczyli w warsztatach plastycznych o tematyce bożonarodzeniowej. Zajęcia prowadziła Pani Jola Szczygielska z fundacji " MIASTO-OGRÓD KSIĄŻENICE".

Dzieci wykonały przepiękne obrazki w zimowym nastroju, aniołki oraz kartki świąteczne. Do wykonania prac mali artyści użyli przeróżnych materiałów plastycznych. Twarze dzieci mówią same za siebie - każdy był ogromnie zaangażowany i zadowolony z efektów swojej pracy:))))

Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 21:05

14 grudnia 2018 roku w NSP Pitagoras w Nadarzynie odbyły się warsztaty artystyczne, poprowadzone przez p. Jolantę Szczygielską z Fundacji Miasto-Ogród Książenice.

Uczniowie, wykorzystując różnorodne materiały, przygotowywali ozdoby i kartki świąteczne. Prace powstały z myślą o kiermaszu świątecznym, z którego dochód przeznaczono na rzecz Fundacji WWF Polska.

Utworzono: niedziela, 27. styczeń 2019 20:34

Dnia 03.12.2018 uczniowie  z klasy 1c Szkoły Podstawowej w Książenicach wzięli udział w warsztatach świątecznych organizowanych przez  Fundację Miasto Ogród Książenice. Podczas spotkania robiliśmy ozdoby okolicznościowe, świąteczne zawieszki, choinki, obrazki i kartki.

Dzieci były bardzo zadowolone z zajęć.

Dziękujemy za zaproszenie!

Utworzono: piątek, 14. kwiecień 2017 08:36