Błąd

[sigplus] Critical error: Image gallery folder szopki/szopki is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Utworzono: czwartek, 01. marzec 2012 12:50

Szanowni Państwo,

Na koncie Fundacji Miasto Ogród Książenice są już wszystkie zadeklarowane podczas aukcji szopek wpłaty. Zebraliśmy 15 050 zł. Decyzją Zarządu Fundacji cała ta suma została przekazana na utworzenie funduszu stypendialnego.

Ponieważ otrzymaliśmy deklarację kolejnych wpłat na rzecz Funduszu stypendialnego, postanowiliśmy, że stypendia zostaną przyznane od wrześniu 2012 roku. Stypendyści będą je otrzymywać przez cały rok szkolny 2012/2013.

Tymczasem zwróciliśmy się do rad pedagogicznych wszystkich szkół podstawowych i gimnazjalnych z terenu gminy Grodzisk Mazowiecki z prośbą o zapoznanie się z Regulaminem funduszu stypendialnego i przesłanie ewentualnych uwag.

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy:

Wszystkim uczestnikom konkursu szopek bożonarodzeniowych, oraz tym, którzy pomogli zorganizować i przeprowadzić konkurs. Jesteśmy wdzięczni wszystkim sponsorom; zarówno tym, którzy ufundowali nagrody w konkursie, jak również licytującym szopki.

Jeśli chcą Państwo wesprzeć Fundusz stypendialny dla uzdolnionych uczniów ze szkół podstawowych i gimnazjalnych gminy Grodzisk Mazowiecki wpłaty można kierować na konto Fundacji Miasto Ogród Książenice z dopiskiem „darowizna na cele statutowe -fundusz stypendialny” /dane do przelewu znajdują się w zakładce kontakt/.

Utworzono: poniedziałek, 19. grudzień 2011 23:00

Konkurs szopek bożonarodzeniowych- podsumowanie

Fundacja Miasto Ogród Książenice zaprosiła wszystkie dzieci z przedszkoli, szkół podstawowych i gimnazjalnych gminy Grodzisk Mazowiecki do wzięcia udziału w konkursie szopek bożonarodzeniowych.

Celem konkursu było nawiązanie do tradycji samodzielnego wykonywania szopek, często przez całe rodziny i obdarowywania nimi bliskich.

Zadanie konkursowe polegało na opracowaniu i własnoręcznym wykonaniu szopki bożonarodzeniowej. Technika wykonania prac konkursowych była dowolna.

Zachęcaliśmy także do realizowania innych projektów związanych z tradycją Świąt Bożego Narodzenia, oraz przedsięwzięciami, w których społeczność szkolna wspiera osoby w trudnej sytuacji ekonomicznej. Prosiliśmy o podzielenie się z nami informacją o tych działaniach w formie minikroniki.

{gallery}szopki/szopki{/gallery}

Ze względu na skalę realizowanego projektu Zarząd Fundacji zwrócił się z prośbą o pomoc w realizacji konkursu do: Urzędu Miasta i Gminy Grodzisk Mazowiecki, Biblioteki Publicznej i Centrum Kultury w Grodzisku Mazowieckim.

Sponsorami nagród konkursowych byli: Urząd Miasta i Gminy w Grodzisku Mazowieckim, MTG AGRI-ROL S. A., Hotel Cyprus, DROMET, Oriflame, GRANNA.

Patronat medialny nad imprezą sprawowali: Radio Bogoria, Pismo Społeczno-Kulturalne Bogoria, oraz portal Książenice.info.

Konkurs szopek bożonarodzeniowych objął patronatem honorowym Pan Grzegorz Benedykciński Burmistrz Miasta i Gminy Grodzisk Mazowiecki.

Zaproszenie do naszego konkursu przyjęło 16 placówek z terenu całej gminy. Otrzymaliśmy 62 szopki.

Spośród nich JURY w składzie: przewodnicząca Pani Maria Grabowska, oraz Pani Grażyna Śledzińska, Pani Marta Zawadzka, Pani Aneta Caban, Pani Krystyna Wilgos, Pani Dorota Olejnik i Pan Paweł Twardoch wybrało 12 laureatów( po trzech w każdej kategorii wiekowej, tzn. 3 z przedszkoli 3 z nauczania zintegrowanego, 3 z kl. IV-VI, 3 z gimnazjum).

{gallery}szopki/jury{/gallery}

W kategorii przedszkola nagrody otrzymali: Natalia Kamińska z Przedszkola Nr 4, Elfy z Przedszkola Smyk, Grupa 4-5latków z Przedszkola Burczybas.

W kategorii szkoły podstawowe kl. I-III nagrody otrzymali: Olaf Mickiewicz, Emilia Rzeszot i Paweł Rok ze Szkoły Podstawowej Nr 4 Filia Książenice.

W kategorii szkoły podstawowe kl. IV-VI nagrody otrzymali: Martyna Mojecka ze Szkoły Podstawowej Nr 6 , Justyna Guszecka, Mariusz Piwoński,i Weronika Rosa z Zespołu Szkół im. Hipolita Szczerkowskiego, oraz kl. IV ze Społecznej Szkoły Podstawowej Nr 23.

W kategorii gimnazjów nagrody otrzymali: Aleksandra Szczuka i Klaudia Mojsa z Gimnazjum Nr 3, oraz Bartłomiej Błaszczyk z Zespołu Szkół im. Hipolita Szczerkowskiego.

Nagrody otrzymały także szkoły, które szczególnie zaangażowały się w nasz projekt:

Szkoła w Książenicach - jako jedyna zgłosiła na konkurs również kronikę, w której pokazała inne realizowane „projekty wspierające”.

Szkoła Podstawowa Nr 2 im. M. Konopnickiej, Szkoła Podstawowa Nr 6 im. Szarych Szeregów, Szkoła Podstawowa im. dra M. Chełmońskiego - szopki przez Nich przygotowane są przecudne. JURY konkursu było pod ogromnym wrażeniem pomysłowości i włożonej pracy. Regulamin jednak wyraźnie wskazywał 12 laureatów. Jesteśmy pewni, że w kolejnej edycji konkursu laureaci będą również z tych szkół.

Organizatorzy nagrodzili również nauczycieli, którzy wspierali uczniów w przygotowaniu szopek. Byli to Państwo: Agnieszka Rynkowska, Katarzyna Suchowicz, Magdalena Duda, Katarzyna Galla, Lidia Zblewska, Bogumiła Wolniewicz, Hanna Wiechno, Paweł Cabanowski, Małgorzata Wiśniewska, Joanna Cackowska.

Chcemy podkreślić, że wygranymi w konkursie szopek bożonarodzeniowych są wszyscy uczestnicy!

Regulamin konkursu zakłada, że zgłoszone szopki zostaną wykorzystane w działalności statutowej Fundacji Miasto Ogród Książenice. Zgodnie z tą deklaracją złożoną przez uczestników konkursu informujemy, że szopki będą zlicytowane podczas spotkania świątecznego przedstawicieli grodziskiego biznesu, jakie odbędzie się 16 grudnia.

Wszystkie zebrane w ten sposób środki zostaną przeznaczone na utworzenie Funduszu Stypendialnego Dla Uzdolnionych Dzieci i Młodzieży z Gminy Grodzisk Mazowiecki.

Informacja o wysokości zebranej kwoty i regulamin funduszu stypendialnego zostaną ogłoszone do końca 2011 r.

Mamy nadzieję, że pierwsi stypendyści otrzymają nasze wsparcie już w II semestrze tego roku szkolnego.

{gallery}szopki/final{/gallery}

Utworzono: niedziela, 20. listopad 2011 15:19

Burmistrz Miasta i Gminy Grodzisk Mazowiecki, oraz Fundacja Miasto-Ogród Książenice zapraszają wszystkie dzieci z przedszkoli, szkół podstawowych i gimnazjalnych gminy do wzięcia udziału w konkursie szopek.

Celem konkursu jest nawiązanie do tradycji samodzielnego wykonywania szopek, często przez całe rodziny, i obdarowywania nimi bliskich. Chcemy również uwrażliwiać dzieci na potrzeby osób w trudnych sytuacjach ekonomicznych i zachęcać do wspierania ich na różne sposoby, szczególnie w czasie świątecznym.

Zadanie konkursowe polega na opracowaniu i własnoręcznym wykonaniu szopki bożonarodzeniowej. Technika wykonania prac jest dowolna. Zgłaszane na konkurs szopki nie mogą przekraczać wymiarów 1mx1mx1m.

Zgłoszenie do konkursu odbywa się poprzez przedszkola, szkoły podstawowe i gimnazjalne.

Z każdej placówki wybieramy trzy szopki, które wezmą udział w kolejnym etapie konkursu. Spośród nich nagrodzimy po trzy prace z każdej kategorii wiekowej (przedszkola, szkoły podstawowe kl. I-III, szkoły podstawowe kl. IV-VI, gimnazja). Łącznie 12 laureatów.

Zachęcamy również do realizowania innych projektów związanych z tradycją Świąt Bożego Narodzenia, szczególnie propagujących ideę wspierania osób przeżywających trudności osobiste i rodzinne. Informacje, o podejmowanych w poszczególnych placówkach działaniach, prosimy przedstawić w formie mini kroniki w formacie A 2.

Placówka w której uczestnicy naszego konkursu będą najaktywniejsi: kreatywni i wspierający otrzyma nagrodę specjalną .

Prace na konkurs należy złożyć do 6 grudnia w Bibliotece Miejskiej.

Chcemy również aby zgłoszone na konkurs szopki zostały zlicytowane. Uzyskane w ten sposób środki zamierzamy przeznaczyć na utworzenie funduszu stypendialnego dla uzdolnionych uczniów z gminy Grodzisk Mazowiecki.

Koordynatorem projektu z ramienia Fundacji jest Pani Jolanta Szczygielska, która udzieli Państwu niezbędnych informacji dotyczących projektu i odpowie na Państwa pytania

tel. + 48 602 572 180, lub email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.